Translate

maandag 8 juli 2013

Denemarken

Eindelijk was het zover, woensdag 19/06 stonden we gepakt klaar om richting Denemarken te bollen. Francis had alles geregeld en zouden logeren op een camping in zijn campingcar.
Tegen 8h waren we weg en rond 17h30 kwamen we aan op bestemming. Even de campingcar opzetten en genieten.
Donderdag een super dag, zon, 25°, even gaan fietsen.
Vrijdag beetje loslopen en in de zee gaan zwemmen. Dat water is hier nog kouder, ook veel gerust, zalig.
Zaterdag nog wat fietsen en alles klaarzetten voor de race en natuurlijk weer veel gerust. Frank voelde zich heel goed.
Zondag, eindelijk, Frank startte in wave 3, de snelle amateurs. 1 was pro heren en 2 pro dames, het is moeilijk te weten hoeveelste je hangt want in totaal stonden we aan de start met 1500man, dat is een pakje volk.
Zwemmen ging goed maar om het nog iets zwaarder te maken moesten we eens uit de zee een trap van 123 trees op, pffffffff jaja dat voel je. Nu de fiets op voor 90km en geen meter vlak. Frank heeft zich heel de tocht goed gevoeld en was steeds verder naar voor gefietst, ging echt lekker, had veel kracht, super. Verschoot wel een beetje toen hij binnen kwam. Er stonden niet echt veel fietsen, waauw, hing ver van voor. Nu weg voor 21km. Ook weer op en neer. Kon goed zijn tempo aanhouden. Kon ook hier naar voor lopen en werd praktisch niet ingehaald. Tanden bijten en volhouden was de boodschap. Na 5:01:46 kwam Frank aan de finish als 116de.
Amai dit had Frank niet verwacht 116de van de 1500man en 9de in mijn categorie :-) voor Frank een super prestatie. Blijkbaar goed gepiekt.
37:37 / 2:38:39 / 1:37:28 = 5:01:46
Buiten de wedstrijd hebben we ineens de kans genomen om Aarhus en omgeving te verkennen. Mooi stadje. Zeker eens de moeite als citytrip. We hadden alle twee spijt dat het voorbij was. Is echt een mooi land. Sport minded. De voorzieningen om te fietsen en lopen zijn super. De camping was prachtig. Zicht op zee. In het midden van de bossen, zoals je leest, top locatie.
Deel 1 van het seizoen is voorbij. Nu een weekje nixen en dan 3 weekjes vakantie aan zee. Zoals al enkele jaren op een camping in Nieuwpoort. Er is een 25m zwembadje en je kan er rustig fietsen en lopen in de moerstreek. Beetje bezig blijven en in Augustus pikken we nog enkele wedstrijdjes mee.
In ons foto-album kan je enkele foto's bekijken.
Prettig vakantie iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten