Translate

woensdag 24 juni 2015

21 juni 2015 - offroad triathlon in ‘Lac des vieilles forges‘

Even een weekendje Frankrijk voor een offroad triathlon. Is juist over de grens (210km) en had deze vorig jaar meegedaan. Is een hele mooie omgeving, mooie organisatie, kortom top. Zaterdag rond 9h ingepakt en vertrokken. Onderweg even gestopt voor een hapje en koffie. We waren er op de middag. Tijd voor ons pasta schoteltje aan het meer. Genietend van de rust en het fantastische uitzicht.

Om 15h mochten we dan in ons huisje op de camping aan dat meer. Alles uitgeladen. Fiets in orde gezet en de fiets op, om het parkoers te gaan verkennen. Een ronde is 15km en was goed aangeduid. Het lag er ongelofelijk goed bij. Droog, stof, echt een tof mtb parkoers.

Nog een beetje losgereden op de weg en we waren er klaar voor. Spaghetti klaar gemaakt en voor de rest van de avond wat hangen, liggen , zitten , niksen , …………. wat een leven.

Zondag, dag van de race, werd 's morgens wakker en lap wat hoor ik, regen. Hoe is het mogelijk. Maarja de start is pas om 14h, rustig ontbijten maar nog steeds regen. Naar de inschrijving om het nummer te gaan afhalen. Alles klaarmaken. Nog steeds regen. Oef het klaarde een beetje op. Beetje losrijden en naar wisselzone om het gerief in orde te zetten.

Nu naar de zwemstart. Wetsuit aan. Een beetje loszwemmen. De temperatuur van het water viel mee. We zijn er klaar voor, met ons allen wachten op het startschot rond 14h en knal we zijn weg. 2 rondjes zwemmen (1000m). We kwamen uit het water en dat was weer aan het gieten. Nu de mountainbike op voor 2 rondjes van 15km. Dat mooie droge, stoffige parkoers was nu een nat, glibberig, slijk parkoers geworden. Dat maakte het zwaarder, trager en oppassen in de afdalingen. Maarja het is mountainbiken. Het fietsen ging goed want ze riepen dat Frank rond plaats 8 hing. Waauw zo verder doen. Oef de 2 rondjes zitten erop. Buiten eens een schuiver dat Frank in de struiken lag, ging het vlot en werd Frank niet echt ingehaald. Nu lopen. Ook 2 rondjes van 4km. Eerst beetje vals plat en dan een klim waar toch iedereen mocht stappen. Recht omhoog en modder. Tot onze enkels erin. Dan een mooie afdaling en een kilometer wat vlak. Op dat moment was Frank 7de. Tja nu zit je met de achterblijvers dus wie zit in dezelfde ronde? Gewoon blijven gaan en kwam mooi als 7de algemeen binnen. Echt een super resultaat, tof. Daarna de uitslag gezien. Yes op het podium als 2de veteraan. De eerste was 15s voor Frank. Tja had Frank dat geweten, maar niet klagen, als 48 jarige nog meekunnen. Hopelijk lukt dit nog even.

De volgende komt er weer aan. Nu zondag 28 juni een niet stayer 1/4 triathlon in Eeklo. Afstanden: 1000/40/10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten