Translate

dinsdag 12 juni 2012

Zware 111 La Roche

Dit weekend stond de 111 La Roche triathlon op het programma. We gingen er een tof weekendje van maken , Ikke - Troy en zijn maatje Bruno zijn vrijdag avond al vertrokken richting ardennen. Een mooie chalet in Hotton (http://www.chalethotton.com), ongeveer 12km van La Roche. De zaterdag ochtend kwam Jo er ook aan. Na een goed stevig ontbijt zijn we met zijn vieren de fietsronde nog eens gaan verkennen. Amaai dat moeten we op zondag 3x doen. Dit wordt zwaar. Terug aan de chalet hadden we ongeveer 50km gebold en de kids hebben hun loopschoenen aangetrokken en nog een half uurtje gaan joggen, knap van hen. Ik en Jo zijn na het douchen rustig in de zetel gaan liggen .
Rond 16h even naar La Roche gereden om onze nummers gaan af te halen. We konden ineens onze loopschoenen klaarzetten in de wisselzone dus moesten we ons daar al geen zorgen over maken. Mijn startnummer was 36. Onderweg zijn we in Brasserie De Jacquemart iets gaan eten. Met een goed gevulde maag terug naar de chalet. Rustig in de zetel hangen. Lekker niksen. Wat tv kijken en hopen op een goede nachtrust. Straf maar veel heb ik niet geslapen. Waren het de zenuwen? Ik weet het niet maar ik heb ieder uur gezien.
Om 5h30 opgestaan. Een goed ontbijt en wij weg.
De kids en een auto afgezet in La Roche. Zij hebben heel de wedstrijd rond gereden, gesupporterd, naar de fietskes gaan zien, allee ze vonden dit super en hebben ondertussen toch weer klimkilometers in de benen. Ze waren moe maar tevreden.
Het zwemmen was in het stuwmeer van Nisramond, maar 1000m maar wel met 600 man. Het was dus hectisch zwemmen. Uit het water richting fiets. Daar ik nr 36 had stond ik helemaal van voor. Ik moest dus wel een eindje lopen met mijn fiets en er liep altijd wel iemand in de weg. Op een minuut komt er 100 man uit het water allemaal de wisselzone in op zoek naar hun fiets.
Nu de fiets op. Ik had genoeg eten en drinken bij en mocht al direct bergop, dan een mooie afdaling richting La Roche, nog een klein stukje vlak om dan te beginnen aan onze 3 rondjes van 27.5 km met telkens 4 bergen. Inderdaad dat wordt klimmen. Dan hebben we 13 beklimmingen gedaan. Ik heb me steeds ingehouden om die 100km goed aan te kunnen want klimmen is niet mijn beste ding. Ik kon mijn tempo goed aanhouden. Ik kon misschien wel sneller maar zou het lopen dan nog gaan. Ik kwam nog fit in de wisselzone. Ik dacht van eens goed te kunnen lopen maar wat was dat. Ik haalde wel enkele in die stil stonden of krampen hadden want het was een loodzwaar loopparkoers. Eerst een stukje bergop, dan nog even off road en door een beek, terug de baan op maar steeds naar boven of beneden. Man man man dat kan zeer doen. Ik was blij van de finish te zien want het was genoeg geweest.
Algemeen : 138ste
Veteraan : 42ste
Tijden : 17:38 - 3:30:19 - 48:01 = 4:35:58
Het niveau was heel hoog. Ben ik tevreden? ja en nee, want dit is niet mijn type parkoers maar ik doe dit wel graag. Ik heb me tijdens de wedstrijd nooit super gevoeld. Was ik nog moe van het weekend ervoor? Denk dat mijn lichaam niet volledig gerecupereerd was want kon op geen enkele moment dat tikkeltje meer, ik was donderdag nog moe en ik heb 2 dagen niks gedaan, niet echt ideaal en een voorteken, uiteindelijk laat ik toch een pak atleten achter dus de basis zal wel goed zijn. Deze week mijn lichaam eens echt laten rusten.

3 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Yep , Jo heeft ook meegedaan , knap van hem voor zen eerste echte triathlon , 320 ste in 5:14:29

      Verwijderen