Translate

vrijdag 20 juni 2014

Eindelijk gelukt :-)

Troy even niks qua sportwedstrijden op dit moment wegens examentijd. Troy blijft wel bezig maar school is nu even belangrijker.

Frank deed mee aan zijn eerste offroad triathlon dit jaar. De vorige triathlons waren wel goed maar steeds was er iets, dan ging het zwemmen niet en was fietsen weer goed, dan weer lopen. Alle drie goed moest nog komen. Voor Frank was het nu een test. Het zag er naar uit dat het nu mocht lukken.

Triathlon ' LEZARDEN ' , afstanden : 1km - 22km - 8km

Door Francis kon Frank deze triathlon meedoen. Francis had alles geregeld om er een mooi en sportief weekendje van te maken. Frank mocht hem dus niet teleurstellen :-)

Zaterdag rond 10h gingen Frank en Francis richting 'lac de vieilles forges' ongeveer 220km bollen. Onderweg in Givet pasta gegeten. Rustig in de zon. Dan verder en rond 14h waren we er. Ideaal want zo konden we het parkoers eens goed verkennen. Al goed want het ging zeker zwaar worden. Zowel fietsen als lopen. Het werd een echte survival. De benen voelde goed dus Frank zag het nog volledig zitten.

Daarna richting hotel. Douchen en goed eten. Voor de rest rust, rust en nog eens rust :-)

Zondag ochtend na een stevig ontbijt terug naar de wedstrijd en de start was voorzien om 14h30. 3 uurtjes ervoor nog wat pannekoeken binnen en een Monster energy. Even losfietsen en alles gaan klaarzetten. Voelde me goed.

De wedstrijd:

We stonden met 116 man aan de start en moesten 2 rondjes van 500m zwemmen. Het ging soepel en tot Frank zijn eigen verbazing kwam hij als 12de uit het water. Een goed begin en nu de fiets op. Dat het zwaar was zie je aan de tijd. Het waren 2 ronden van 11km, in totaal 22km en Frank heeft 1:10:21 nodig gehad om deze af te haspelen. En Frank voelde zich nog steeds goed. Proper hielden we het niet want ze stuurden ons door serieuze diepe beken en plassen. Het ging zo goed dat ik na 1 ronde als 8ste doorkwam maar dan voelde Frank zijn achterband leeglopen. Moest iets meer kracht zetten en wilde me niet opblazen. Iets rustiger en zo kwam er 2 man terug. Als 10de het fietsenpark in voor de afsluitende 8km trail run. Twee ronden van 4km maar echt wel zwaar. Er zat een klim van 1.2km in waar je op sommige plaatsen moest stappen. Zo stijl en ook nog eens tot je enkels door het slijk. Maarja het ging nog steeds goed en er kwam niemand voorbij. Haalde zelfs in. Ronde twee was iets lastiger omdat je met de dubbelaars zat. Maar nog steeds kwam er niemand langs. Frank had nog iets over en heeft dan op het einde alles eruit geperst. Aan de aankomst riepen ze om dat ik 8ste was, waauw :-)

Uitslag : 8ste van de 116 en 2de veteraan , yes podium :-)

Tijden : 18:39 - 1:10:21 - 41:12 = 2:10:13

Geen opmerkingen:

Een reactie posten