Translate

zaterdag 7 juni 2014

Lang weekendje

Troy was nog last minute ingeschreven voor een 1/8 triathlon te Kuringen. Afstanden 500/22/5. Ongeveer 120 man aan de start. Een open wedstrijd dus weer tussen de volwassenen als jonge gast :-) Het doel dit jaar is zoveel mogelijk te leren. Dat is natuurlijk al eens afzien, afgaan, kapot gaan, lossen, foutjes maken, ..........

We gaan op tijd naar daar om rustig voor te bereiden en het parkoers al eens te verkennen. Daar aangekomen werd het pikke donker, donder, bliksem, regen, wind, ......... oei wat gaan we nu meemaken? Maar na een half uurtje klaarde het op en werd het nog een hele mooie - warme namiddag :-) oef.

De wedstrijd zelf. Zoals verwacht, kwam Troy met het kopgroepje van 6 man mee uit het water. Na een hele snelle wissel kwam Troy als 2de uit het fietsenpark. Mooi gedaan. Nu 2 rondjes van 11km maar die gasten in de kopgroep, waren twee semiprofs en iemand van de trio, die begonnen natuurlijk te knallen. tja Troy moest lossen. Volgend groepje even mee maar hier ook iets te snel. Kapot kwam Troy binnen voor 5km lopen. Gewoon uitdoen was de boodschap. Uitlopen maar sneller ging niet meer. Op dat moment 33°. Volle zon. Was doorbijten. Toch uitgedaan. Niet leuk want werd door een pak atleten gepasseerd. Maar dat hoort bij het leren zeker?

Tijd 1:09:21 - 35ste van de 120 man - nog 5de U23

Nu is het leren voor de examens. Volgende wedstrijd is 28 juni BK jeugdtriathlon te Brasschaat.

Frank heeft een tof weekendje goed getraind. Mooi weertje. Een BBQ. Een hele mooie MTB tocht. De 'Hagelandse chrono'. echt wel de moeite om te doen. Wel 82km en 900Hm.

Maandag Kuringen met Troy. Rustdagje genomen. Dit heeft goed gedaan. Nu wat bezig blijven deze week en zondag zou ik eens goed willen presteren in Frankrijk.

Eerste grote test van een Offroad triathlon, 1/30 mtb/8. Triathlon La Lezarden in lac des vieilles forges :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten