Translate

dinsdag 26 augustus 2014

Verslag WK offroad triathlon in Zittau

Woensdag: 's morgens tegen 8h30u waren we ingeladen en weg richting Zittau. 870km stond op de GPS. Rustig tot ginder gebold. Eens stoppen om te eten. Toilet en beentjes strekken. Op het einde nog wegomlegging maar tegen 18h00 waren we in Zittau. De campingcar open gezet en rond 20h00 klaar. Iets gegeten en rustig van de avond genoten.

Donderdag: Na een stevig ontbijt (spek) eens rond het domein gefietst. De buurt een beetje verkennen. Echt mooi, toffe camping, mooie en propere toiletten / douche. Alles goed droog en een beetje zon. Zalig. In de voormiddag rustig 45 minuutjes gaan joggen rond het meer. Benen voelde goed aan. Ook weer super om te joggen. Dan een doucheke en iets eten. Alles rustig aan. Toch zalig dat vakantie gevoel. In de namiddag eens gaan zwemmen. 1 rondje (750m) de boeien voor de wedstrijd lagen er al. Ook weer rustig. Voor de rest wat gerust. Beetje gewandeld. Boekje lezen. Wat genieten. Voor avondeten spaghetti bolognaise klaargemaakt. Een rustige avond en op tijd bedje in.

Vrijdag: Vandaag ook weer spek als ontbijt en klaargemaakt om de fietsronde te gaan verkennen. Het was 1 ronde van 36km en natuurlijk geen meter vlak. Echt een prachtige ronde. Alles was aanwezig. Serieuze klimmen. 2 super technische afdalingen. Single track. Alles lag er goed droog bij. Rustig verkennen is toch wel een voordeel. Je weet wat er gaat komen. Alsook de afdalingen extra verkennen. Even terug omhoog om deze nog eens af te rijden. Parkoers was ook heel goed afgepijld. De organisatie was in orde. Daarna fiets volledig in orde gezet. Naar het atleten dorp nummer gaan afhalen. Eens naar de tentjes met het nieuwste materiaal gaan kijken. Babbeltje met andere atleten. Voor de rest ook weer rust. 's Avonds pasta met zalm klaargemaakt. We waren er klaar voor. Dan rond 20h00 werd alles donker en het begon te regenen en dat stopte niet meer. Gaan slapen maar de regen stopte maar niet. Je wordt af en toe eens wakker en nog steeds aan het regenen, regenen en regenen.

Zaterdag: Om 6h00 stond de wekker maar was al wakker door de regen. Inderdaad nog steeds regen. Tja dat is niet leuk niet meer. Eens naar de lucht zien. Alles dicht. Dan maar ontbijten. Jaja het geheim pannenkoeken & een Monster energy. De start voor ons als veteraan was om 10h15. Alles in wisselzone gaan zetten. In de regen natuurlijk. Maar ja het is dat weer voor iedereen en we moeten erdoor. We konden in de omgeving van de start wat loszwemmen. Rond 10h00 mochten we naar de Check-in voor de start van het zwemmen. Zoals bij de groten. Naast mekaar op een blauwe mat. Er werd afgeteld met muziek en knal weg.

De wedstrijd zelf: Zwemmen ging goed. Zoals steeds de 1500m rond de 24 min. Naar de fiets voor de 36km. Het parkoers was veranderd in een modderige parkoers. Dat maakte het een pak zwaarder. Ook geconcentreerd blijven want sommige stukken lagen er echt wel slecht bij. De hellingen waren hierdoor moeilijker. Iets sneller afstappen want het water liep er naar beneden. Die afdalingen iets rustiger nemen wegens de gladheid, sporen. In de beken stond nu een meter water. Vond dat het nog goed ging. Niet super maar wel goed. Als je dan ziet dat Frank 2h09 nodig had voor die 36km dan weet je het wel. Vervolgens het lopen. Donderdag lag deze nog droog. Nu ook weer opletten in de afdalingen ging je al eens schuiven. Naar boven al eens een tak vastnemen. Hier ook al eens tot aan je enkels in de modder. Ondanks dit de 10km in 42h04min gelopen.

Als je de wedstrijd bekijkt. Frank was rond plaats 15 uit het water. Frank was er tijdens het fietsen enkele voorbij gegaan maar zag er ook enkele passeren. Enkel tijdens het lopen niemand gezien. Op plaats 16 gestart en gebleven. Frank is heel tevreden met zijn prestatie. Frank had niet zijn super dag maar geef hem maar beter weer. Zijn beste wedstrijden doet Frank in de volle zon + 30°. Tijdens de wedstrijd ben je er niet mee bezig maar daarom misschien geen super dag? Regen, neen dan gaat Frank zelfs niet meer trainen dus het zal wel een beetje mentaal geweest zijn. De voorbereiding was goed en Frank voelde zich ook goed. tja jammer van die regen.

Oke Frank is wel 16de van de wereld in zijn leeftijdsgroep. Zo klinkt het nog mooier hé.

Algemeen van alle age groupers (800 man) was Frank 85ste.

Age group 45-49 Male : 16de in 3:18:33 ( 24:04/2:09:15/42:04)

Volgende wedstrijd een 1/8 triathlon ND in Viersel op zaterdag 30 augustus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten