Translate

dinsdag 26 mei 2015

Eerste triathlon Frank in Friesland

Als seizoen beginner gingen we een 1/8 triathlon meedoen in Friesland. Heerenveen om juist te zijn. Waarom daar? Het is steeds leuk om in Nederland iets mee te doen. Altijd toffe sfeer en de omgeving is er super. Een lang weekendje naar daar en zo hebben we ineens wat sightseeing meegepakt.

Vrijdag ochtend 8h30 de auto ingeladen en weg. Buiten de ring van Antwerpen viel het verkeer goed mee en kwamen we er tegen de middag aan. Eerst ingecheckt in ons hotel. Een mooi hotel in een mooie omgeving. Het lag op de rand van Heerenveen aan het natuurdomein ‘De Heide‘.

Onze fiets genomen om de buurt te verkennen en eens naar de locatie van de triathlon gaan bekijken. Zo hebben we de beentjes ineens los gebold. 's Avonds in het centrum van Heerenveen iets gaan eten en drinken. Heel groot is deze plaats niet. Enkele winkelstraatjes en een plein met terrasjes. Meer hoeft dat niet te zijn. Daar een Italiaan gevonden voor onze pasta een dagje voor de race. De terrasjes zaten goed vol en was er echt gezellig.

Dan zaterdag de wedstrijd:

Na een stevig ontbijt op tijd naar de plaats van de wedstrijd. Nummer 141 afhalen. Fiets in orde maken. Beetje bollen en zien of alles werkt. Dan de wisselzone in. Alles klaarzetten. Ondertussen komen er toch een klein beetje de zenuwen boven. De eerste van het jaar. Hoe is de conditie?

Om 11h40 was de start in het koude water (14.6°). 100 mannen waren ingeschreven. Bang en weg. Ging het goed? denk het wel maar zo snel en hevig starten is toch wel even wennen. Even naar adem happen en na de eerste boei kwam Frank er terug door. Zoals steeds in het tweede groepje en hij kwam als 15de uit het water. Een moeizame wissel en weg voor 20km fietsen. Hier ook tempo zoeken. Frank haalde er enkele in maar er kwamen er ook enkele voorbij. Dus terug de wisselzone in rond de 15de plaats. Terug een wissel als een nieuweling (toch eens werk van maken). Begon als 18de te lopen. Tja in zo een sprint triathlon hangt alles kort bijeen en elke seconde telt. Lopen ging eigenlijk het beste en haalde alleen in. Zo kwam Frank algemeen als 13de binnen. Mooi gedaan vindt Frank. Hij was ook 2de 40+.

Het seizoen is goed begonnen. Het kan nu alleen maar beter.

Uitslag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten